Help ik heb rijangst!

Blijf er niet mee zitten.

Rijangst!

 een probleem van jong en oud

Wie kan last hebben van rijangst?

Rijangst ontwikkeld zicht meestal na het behalen van je rijbewijs. Zowel bij mannen als vrouwen en bij alle leeftijden. We zien veel kandidaten die al langer dan 15 jaar het rijbewijs hebben die in meer of mindere maten rijangst hebben.  Dit kan zijn na een ongeluk maar even vaak door allerlei andere oorzaken. Te lang niet gereden, burn-out klachten, na zwangerschappen en andere veranderingen en persoonlijke omstandigheden. We ontmoeten ook kandidaten zonder een direct aanwijsbare reden. 

Ongeveer 10 jaar terug kwam ik aanraking met iemand die vervelende spanningsklachten had tijdens het autorijden. Hierna ben ik veel gaan lezen over rijangst en heb ik diverse trainingen gevolgd om meer kennis te krijgen.  Een combinatie van de kennis en praktijkervaring gebruik ik om iedere nieuwe kandidaat weer op weg te helpen om controle te krijgen over deze angstklachten. Primair richt ik me op het afbouwen van spanning en angstgedachten met als vermijdingsgedrag doorbreken. In de rit geven we tips over rijvaardigheid en kijktechnieken. 

Maurice van Leeuwen

Rijangst coach

Werkgebied

Op dit moment bieden wij onze diensten aan in de omgeving van Breda. Dit kan het werk of thuis adres zijn maar ook andere locatie is gebruikelijk (station, IKEA, etc)  Daarbuiten is mogelijk zitten reiskosten aan verbonden

dag en tijd

We proberen de agenda zo goed mogelijk af te stemmen. We werken van ma-vr tussen 08.00 en 17.00 uur. 

 

 

Tarieven

  • Intake / 1e afspraak € 90,-
  • Vervolgtraject bestaande uit 5 afspraken incl. handig bijspijkerboekje om de regels op te frissen. € 465,-
  • losse afspraak  € 90,-

(alle afspraken zijn 90 minuten)

Stappenplan

Iedereen is uniek en ervaart rijangst anders. Het traject bestaat uit een aantal stappen afgestemd op uw wensen en klachten.

Telefonische contact na intake formulier

Meer info

Natuurlijk mag u ons altijd bellen maar om een goed beeld te krijgen, vragen wij u het intake formulier in te vullen en dat wij u terugbellen.  Op deze manier kunnen we een inschatting maken wat uw hulp vraag is en hoe wij u kunnen helpen. Ondertussen heeft u kennis gemaakt met de coach en besluit u zelf of de volgende stap zet.

intake / 1e afspraak

Meer Info

Tijdens de intake of 1e afspraak bespreken we het intake formulier en krijgen we een goed beeld over de situatie. We geven inzicht wat rijangst is, wat rijangst met je doet maar veel belangrijker hoe we het gaan aanpakken. Want rijangst is goed te overwinnen. Vervolgens gaan we in een vertrouwde omgeving rijden en ondanks het niet centraal kijken we hoe de rijvaardigheid op dat moment is. We bespreken wat het spanningsnivo is en wat wij kunnen betekenen in het vervolg traject. Het is dan aan u een keuze te maken of dit voor u de juiste aanpak is.

begeleiding vervolg traject

Meer info

Dit traject bestaat uit 5 vervolg afspraken  van 90 minuten waarbij we stap voor stap toewerken naar een punt dat u zelfstandige kan deelnemen in het verkeer. Ofwel het voorkomen van vermijdingsgedrag.  Je ontvangt ook een handig bijspijkerboekje om alles weer eens op te frissen.

Je kunt ook kiezen voor een traject wat bestaat uit losse afspraken.

Afronding

Meer info

De afronding vindt eigenlijk al plaats in het vervolgtraject. Voordat we de laatste afspraak inplannen of soms ook eerder vragen wij u een aantal doe opdracht (zelf rijden) uit te voeren. Tijdens onze laatste afspraak en rit evalueren wij onze doelen en geven u de laatste tips om daarna zelf aan de slag te gaan.  Het heeft tijd nodig om weer met vertouwen aan het verkeer deel te nemen en een doelstelling kan ook zijn: leren omgaan met je angstgedachte en het voorkomen van vermijdingsgedrag.

Blijf er niet mee rond lopen! 
Wij staan u graag te woord.

Contact

Breda

Zandoogjes 30

Telefoon

076 5449060

EMAIL

Info@ceesenco.nl