Haal je motorrijbewijs snel en voordelig

Bij verkeersschool Cees & Co hanteren we een persoonlijke benadering en je kunt direct beginnen. Een jas, helm en handschoenen kan je GRATIS in bruikleen krijgen. We lessen op een Yamaha MT-07, voorzien van handvat verwarming. De lestijden worden in overleg gemaakt en kan zowel overdag als ´s avonds en op zaterdag.

Verkeersschool Cees & Co is een betrouwbare rijschool met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding, dus ook jouw ideale rijschool voor je motorrijbewijs!

Moeite met kiezen van een geschikte rijschool?
Kies voor een vrijblijvende motor-experience en ervaar zelf.

Het kiezen van een geschikte rijschool of lespakket is best lastig. Om jou daarbij te helpen hebben wij een speciale motor-experience bedacht.

In 90 minuten tijd komen de diverse facetten van de rijopleiding aanbod en maak je al snel je eerste kilometers. (We beginnen in alle rust bij het NAC stadion). Na deze Motor-experience heb je behalve een fantastische ervaring een goede indruk over onze werkwijze en ben je vrij om te kiezen of je bij Cees & Co de rijopleiding wil volgen. Weet jij al helemaal wat je wilt? Neem dan contact op om een eerste afspraak te maken. De kosten van deze motor-experience is € 50,-

En dan… motorrijexamen doen

Om je motorrijbewijs te halen moet je twee praktijkexamens afleggen en het theorie examen.
Eerst doe je het examen Voertuigbeheersing (AVB). Ben je daarvoor geslaagd, dan ga je door met het examen Verkeersdeelneming (AVD).

De oefeningen  van het AVB examen worden stuk voor stuk beschreven in het pdf bestand wat je hier kunt downloaden.

Gezondheidsverklaring ( voorheen Eigen verklaring)

Het CBR gaat ook na of je lichamelijke of geestelijke problemen hebt die van invloed kunnen zijn op je rijgedrag. Als je een rijexamen wilt aanvragen, moet je altijd eerst een Eigen verklaring invullen. Hierop staan 10 vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.
De Eigen verklaring / gezondheidsverklaring moet je kopen bij het CBR.  hier de link!

Hoe zijn de regels voor het motorrijbewijs?

Voor de motor heb je drie verschillende rijbewijzen: voor de lichte motor (A1), de middelzware motor (A2) en de zware motor (A).

A1 rechtstreeks

Als je 18 bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen.

A2 rechtstreeks

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt.

A rechtstreeks

Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen.
Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:

  • Motor van de categorie A1
  • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)
  • Motor van de categorie A2
  • Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

gezondheidsverklaring

Motorexperience

Ontdekken of motor rijden iets voor jou is of wil je goed opleidingsadvies? Dit kan met deze motor experience. Een 90 minuten durende “try the bike” voor een leuke en leerzame ervaring! Kosten motorexperience € 50,-

Neem contact op!

Heb je vragen, wil je contact? laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.