Rijangst
Je bent in het bezit van een rijbewijs maar durft niet meer te rijden of het geeft spanningsklachten als je in de auto stapt. Je staat er niet alleen voor. Bijna 1 miljoen Nederlanders heeft in meer- of mindere mate last van rijangst.
Er zijn diverse soorten rijangst:
- Rijangst door gebrek aan zelfvertrouwen achter het stuur
- Gewone rijangst
- Fobische Rijangst, paniekaanvallen, dwanggedachten, etc.
- Rijangst na een ongeval
Verkeersschool Cees & Co is een betrouwbare rijschool met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding, dus ook jouw ideale rijschool voor begeleiding in rijangst!
Rijangst komt in alle gradaties voor. In de huidige tijd waarin mobiliteit belangrijk is en mensen vaak afhankelijk zijn van eigen vervoer is de angst voor autorijden een serieus probleem. Vervelend, want het zorgt ervoor dat je meer afhankelijk wordt van anderen. Veelal zijn deze klachten op de snelweg het grootst! Met enkele rijlessen kunnen we veel bereiken. We brengen de rijangst in kaart met als eerste doel het voorkomen van deze rijangst en veel vaker het leren omgaan met deze rijangst.
Maar liefst 80% van de mensen met rijangst blijkt na het volgen van lessen weer ontspannen aan het verkeer deel te kunnen nemen.
Deze rijlessen zijn altijd individueel. Je wordt op een opgegeven adres opgehaald en ook weer afgezet. Ben je buiten je schuld bij een auto-ongeluk betrokken dan kun je in veel gevallen deze kosten hiervan bij de tegenpartij verhalen. Je kunt dit bij je verzekering navragen.
Lees hier onze blog met verhalen
Heb ik echt rijangst?
Hier is een eenvoudige vragenlijst die je kan helpen beoordelen of je mogelijk last hebt van rijangst. Beantwoord de volgende vragen met “Ja” of “Nee”:
1. Voel je je angstig of gespannen bij de gedachte aan autorijden?
2. Heb je de neiging om situaties te vermijden waarbij je moet autorijden?
3. Word je erg nerveus of ongemakkelijk tijdens het rijden, vooral in druk verkeer of op snelwegen?
4. Heb je last van fysieke symptomen, zoals hartkloppingen, zweten, ademhalingsproblemen of duizeligheid tijdens het rijden?
5. Heb je herhaalde negatieve gedachten of zorgen over autorijden?
6. Heb je eerder een ongeluk gehad of ben je getuige geweest van een verkeersongeval, wat heeft geleid tot verhoogde angst tijdens het rijden?
7. Heb je moeite om je te concentreren op de weg of voel je je overweldigd door verkeerssignalen en borden?
8. Vermijd je lange afstanden of onbekende routes vanwege angst?Als je “Ja” hebt geantwoord op een of meerdere van deze vragen, is het mogelijk dat je last hebt van rijangst. Het is belangrijk om dit verder te onderzoeken en hulp te zoeken bij een professional die gespecialiseerd is in rijangst, zoals een therapeut of een rijinstructeur met ervaring in het omgaan met rijangst.
Onthoud dat deze vragenlijst geen formele diagnose vervangt, maar het kan je wel een indicatie geven van mogelijke rijangst. Het is altijd het beste om professioneel advies in te winnen om een juiste beoordeling en gepaste begeleiding te krijgen.
Tarieven
Op deze begeleiding zit een toeslag.
Voor de rijangstbegeleiding hanteren wij lessen van 90 minuten en zijn volledig individueel. Tarief voor 90 minuten is € 97,50
Ben je buiten je schuld betrokken bij een auto-ongeluk dan kun je in veel gevallen deze kosten bij de tegenpartij verhalen. Je kunt dit bij je verzekering navragen.
Neem contact op!
Heb je vragen, wil je contact? laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.