Rijangst of teveel spanning tijdens het autorijden?

Rijangst

Iedereen heeft het recht om veilig en zelfverzekerd op de weg te rijden. Helaas kunnen verschillende factoren leiden tot rijangst, wat het rijden tot een zenuwslopende ervaring kan maken. Als je jezelf herkent in de volgende beschrijvingen, ben je niet alleen: bijna 1 miljoen Nederlanders ondervinden in meer of mindere mate last van rijangst. Op deze pagina zullen we verschillende vormen van rijangst bespreken en je laten zien dat er hulp beschikbaar is om deze angsten te overwinnen.

Soorten Rijangst: Rijangst kan zich op verschillende manieren manifesteren. Hier zijn enkele veelvoorkomende vormen van rijangst:

Rijangst door gebrek aan zelfvertrouwen achter het stuur: Dit komt vaak voor bij mensen die recent hun rijbewijs hebben behaald of lange tijd niet hebben gereden.

Gewone rijangst: De algemene angst om te rijden, zonder specifieke aanleiding.

Fobische Rijangst: Dit omvat paniekaanvallen, dwanggedachten en andere intensieve angsten gerelateerd aan autorijden.

Rijangst na een ongeval: Na betrokken te zijn geweest bij een auto-ongeluk, kan de angst om weer te rijden aanzienlijk toenemen.

  Hulp bij Rijangst: Verkeersschool Cees & Co is er om je te helpen bij het overwinnen van je rijangst. We zijn een betrouwbare rijschool met een speciale focus op persoonlijke begeleiding, en we zijn de ideale keuze om je te ondersteunen bij het overwinnen van je rijangst.

  Rijangst Behandeling: Rijangst kan variëren in ernst, maar het kan je dagelijks leven sterk beïnvloeden. Het kan zelfs leiden tot afhankelijkheid van anderen voor vervoer. In het bijzonder kan snelwegrijden een grote bron van angst zijn. Gelukkig kunnen we met specifieke rijlessen veel bereiken. Ons eerste doel is om de rijangst te begrijpen en te voorkomen, en vervolgens leren we je hoe je met je angst kunt omgaan.

  Onderzoek toont aan dat maar liefst 80% van de mensen met rijangst, na het volgen van lessen, weer ontspannen aan het verkeer kan deelnemen.

  Onze rijlessen zijn altijd individueel. We halen je op bij het opgegeven adres en zetten je daar ook weer af. Als je betrokken bent bij een auto-ongeluk buiten je schuld, kun je vaak de kosten daarvan bij de tegenpartij verhalen. Raadpleeg je verzekering voor meer informatie hierover.

  Heb ik Echt Rijangst? Het kan soms lastig zijn om te bepalen of je last hebt van rijangst. Hier is een eenvoudige vragenlijst die je kan helpen beoordelen of rijangst een probleem voor je is. Beantwoord de volgende vragen met “Ja” of “Nee”:

  1. Voel je je angstig of gespannen bij de gedachte aan autorijden?
  2. Heb je de neiging situaties te vermijden waarbij je moet autorijden?
  3. Word je erg nerveus of ongemakkelijk tijdens het rijden, vooral in druk verkeer of op snelwegen?
  4. Heb je last van fysieke symptomen, zoals hartkloppingen, zweten, ademhalingsproblemen of duizeligheid tijdens het rijden?
  5. Heb je herhaalde negatieve gedachten of zorgen over autorijden?
  6. Heb je eerder een ongeluk gehad of ben je getuige geweest van een verkeersongeval, wat heeft geleid tot verhoogde angst tijdens het rijden?
  7. Heb je moeite om je te concentreren op de weg of voel je je overweldigd door verkeerssignalen en borden?
  8. Vermijd je lange afstanden of onbekende routes vanwege angst?

  Als je “Ja” hebt geantwoord op een of meerdere van deze vragen, is het belangrijk om verder onderzoek te doen en professionele hulp te zoeken bij een specialist in rijangst, zoals een therapeut of een rijinstructeur met ervaring in het omgaan met rijangst. Onthoud dat deze vragenlijst geen formele diagnose vervangt, maar het kan je wel een indicatie geven van mogelijke rijangst. Professioneel advies is altijd de beste stap om een juiste beoordeling en begeleiding te krijgen.

  Tarieven: Voor onze rijangstbegeleiding hanteren wij lessen van 90 minuten, volledig individueel. Het tarief voor 90 minuten is € 97,50. Als je betrokken bent bij een auto-ongeluk buiten je schuld, kun je in veel gevallen deze kosten bij de tegenpartij verhalen. Neem contact op met je verzekering voor meer informatie hierover.

   

  Neem contact op!

  Heb je vragen, wil je contact? laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

  Heb je vragen over lessen met rijangst?

  Vraag naar de mogelijkheden