Ook jij kan je rijbewijs halen!

Haal je rijbewijs in Breda. Ook met faalangst, ADHD of autisme!

Ook als je faalangst, rijangst autisme of ADHD hebt kun je gewoon je rijbewijs halen! Ondanks dat je weet dat je de kennis hebt om je rijbewijs te halen is het soms gewoon niet mogelijk om dit zonder hulp te doen. Onze rij-instructeur Maurice is gecertificeerd faal- en rijangstinstructeur en is bij de Bovag opgeleid door niemand minder dan Sjaak de Coninck (verkeersgedragstherapeut en traumabegeleider). 

Naast gecertificeerd faalangstinstructeur (VRO – Best) is rijlesinstructeur Mirella ook erkend instructeur Autisme en ADHD. Ze heeft deze opleiding gevolgd bij Spectrum Nederland te Eindhoven.

Al onze rijles instructeurs hebben ruime ervaring in het geven van deze bijzondere rijlessen. Zij hebben al vele cursisten uit Breda en omstreken met succes weer de weg op geholpen. Wil je meer weten over rijles in Breda met faalangst, rijangst, ADHD of autisme? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Verkeersschool Cees & Co is een betrouwbare rijschool met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding, dus ook jouw ideale rijschool voor deze begeleiding!

Rijles met Faalangst

Heb je last van rijexamenangst ofwel faalangst, meld dit dan bij de aanmelding voor je rijlessen, zodat we je gepast advies kunnen bieden. Voor je rijlessen gaan we met jou in gesprek over je angsten, de behoeften die jij hebt tijdens de rijlessen en examens en eventueel de oorzaak van de faalangst. Op deze manier proberen we je zo goed mogelijk voor te bereiden op de rijlessen, het rijexamen en het halen van je rijbewijs.

 

Faalangst is een angst vooraf, vooral wanneer je een prestatie moet leveren. Het blokkeert het denken, het durven en het doen. Falen… Hierdoor kan men dus niet doen wat men onder normale omstandigheden wel kan doen. Als je denkt last te hebben van faalangst, geef dit dan aan bij je aanmelding, zodat wij je gepast advies kunnen geven. Je kunt via Verkeersschool Cees & Co bij het CBR een apart faalangstexamen doen. De tarieven kan je vinden bij de reguliere tarieven.

Autisme/ADHD en rijles

Als persoon met autisme of ADHD is het mogelijk dat rijlessen en het rijexamen niet zo gaan als normaal. Jouw aandoening kan een probleem zijn doordat je op bepaalde dingen niet zo reageert als iemand zonder ADHD of autisme. Met onze begeleiding haal je sowieso je rijbewijs. Door middel van onze stap voor stap methode en duidelijke instructie krijg jij de begeleiding die je nodig hebt om heel snel met een rijbewijs in de auto te stappen.

Je kunt bij Verkeersschool Cees & Co ook terecht voor rijlessen als je last hebt van Autisme of ADHD of een andere spectrum stoornis. Mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen!

Op begeleiding bij faalangst, rijangst, autisme of ADHD zit een toeslag

Voor begeleiding van kandidaten met Autisme of ADHD of een andere spectrum stoornis hanteren wij een toeslag van € 5,- per rijles (60 min.) op de reguliere tarieven. Tevens maken wij gebruik van de i-theorie met uitgebreide praktijkondersteuning. 

 

Het CBR gaat ook na of je lichamelijke of geestelijke problemen hebt die van invloed kunnen zijn op je rijgedrag. Als je een rijexamen wilt aanvragen, moet je altijd eerst een Eigen verklaring invullen. Hierop staan 10 vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. De Eigen verklaring / gezondheidsverklaring moet je kopen bij het CBR.  hier de link!

Machtigen van uw rijbewijs

Theorie examen reserveren

 Gezondheisverklaring aanvragen

 

 

Neem contact op!

Heb je vragen, wil je contact? laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.